Albeda College, Baljuwstraat, Rotterdam

albeda-college-baljuwstraat-rotterdam-004
albeda-college-baljuwstraat-rotterdam-003
albeda-college-baljuwstraat-rotterdam-002
albeda-college-baljuwstraat-rotterdam-001

Onderdeel van een opdracht om van diverse gebouwen van het Albeda College de bestaande toestand te modelleren. Samen met een collega het gebouw opgenomen en gecontroleerd aan de hand van bestaande tekeningen, tevens op locatie foto’s gemaakt en later met deze informatie het bestaande model gemaakt.

Albeda College, Spinozaweg, Rotterdam

spinozaweg 007
spinozaweg 005
spinozaweg 008
spinozaweg 006
spinozaweg 004
spinozaweg 002
spinozaweg 003
spinozaweg 001

Omschrijving:

Het Albeda College stond voor een bijzondere opgave, in 6 weken nagenoeg de gehele school vernieuwen. Dit is gelukt dankzij een goede samenwerking met Albeda Vastgoed en het bouwteam bestaande uit Breijer Bouw, Technisch Bureau Tom en Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn BV.

De moderne uitstraling en verbeteringen bestonden uit:
-De gevel verduurzamen (isoleren)
-Een luchtbehandelingsinstallatie inbrengen.
-Koeling aanbrengen
-Nieuwe plafonds en nieuwe verlichting
-Nieuwe uitstraling kantine (ontmoetingsruimte)

De gevel van de Spinozweg 400 is compleet vernieuwd. De isolatie wordt vergroot waardoor de energiehuishouding van de school enorm wordt verbeterd. Het uitgangspunt is een natuurlijke school waarin frisse kleuren de boventoon vormen. De gevel bestaat uit een aluminium composiet gevel welke dubbel geknikt is. Hierdoor ontstaat een rijk gevelbeeld met veel reliëf. De bruine tussenvlakken wordt gemaakt van aluminium zetwerk in kleur gepoedercoat. Hierdoor wordt onderhoud tot een minimum beperkt. De kantine is ook compleet vernieuwd. Hier wordt een kunstwerk van 80 m2 aan het plafond bevestigd om een natuurlijke uitstraling te bewerkstelligen maar daarnaast ook akoestisch een verbetering teweeg te brengen.

[tekst van website Wim de Bruijn]

Mijn werkzaamheden:

Aan de hand van tekeningen de bestaande situatie gemodelleerd en aan de hand van schetsen en overleg met de architect de nieuwe situatie gemaakt